Workshop 3 in Kapellen

Workshop Hemel op Stelten, woensdag 18 december 2019

Voor de 3de en laatste keer kwamen we weer allemaal samen in Kapellen. Het was tof elkaar weer te zien! En wat hebben we een lol samen! Net als de engelen in de musical eerst moesten oefenen  voor ze hun mega-belangrijke boodschap konden gaan vertellen, begonnen wij ook met het opwarmen van onze stembanden… jaja ouders, ondanks dat vele gebabbel en geroep is dat voor het zingen toch belangrijk ☺.
Voor catechese gingen we in 2 groepen uit elkaar. We keken samen eens wat KERSTMIS eigenlijk betekent. Pauli, die ondeugende Pauli, wist er echt niet veel van te bakken. Hij was druk met shoppen en eten koken en cadeautjes inpakken. De kinderen wisten ’t allemaal veeeel beter te vertellen. We vieren met Kerstmis de geboorte van Jezus! En we hoorden hoe Jezus in een koude stal geboren werd… en in een kribbe gelegd werd… dat er nergens nog plaats was in een herberg… dat Jezus komt om ons te VERLOSSEN. Tinne legde uit dat Jezus met KERSTMIS ook bij ons wil komen… Hij wil in jouw hart ‘geboren’ worden. Wat een mega mega cadeau! Jezus, de Zoon van God, wil niets liever dan bij mij komen wonen! Wauw! Over dat grote cadeau gingen alle kinderen even stil nadenken. Hoe kunnen  wij onze kribbe, ons hart, zo mooi voorbereiden dat Jezus er welkom zal zijn.  Ze schreven voornemens op een hartje en legden dat bij de kerststal. 
De vormelingen kregen meer achtergrondinformatie. Er stonden prachtige grote beelden van de kerststal uit olijfhout gesneden. Ieder groepje mocht een beeld uitkiezen en daarna gingen ze zich met elkaar inleven in die persoon. Bijvoorbeeld in het Kindje Jezus, of in Maria, of Jozef, of een koning of een herder. Ze beeldden zich in dat ze daar in Bethlehem in de stal stonden, bij Jezus. Wat hoorden ze? Wat roken ze? Wat zei Maria? Hoe echt wordt het kerstverhaal… ik was er bij! Die liefde daar in de stal… geen geklaag… alleen maar vreugde… helemaal toen de herders binnenkwamen. Het werd er ook meteen wat warmer… die hadden net van engelen gehoord dat de Zoon van God, JEZUS, geboren is. ….Het was een diepe ervaring! De vormelingen schreven ook op hoe ze een plaats konden maken voor Jezus. 
Na de pauze deden we een doorloop van de hele musical. Er werd enorm hard geoefend en iedereen was super geconcentreerd… Heel knap gedaan kids.. na zoveel uren!
Vrijdag is dan de grote uitvoering. Anton vertelde dat  er al ontzettend veel ouders, Peters, Meters, boma’s en bompa’s komen kijken. Dat belooft een groot feest te worden!

De opvoering van De Hemel op Stelten vindt plaats op vrijdag 20 december 2019 om 19u in de Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangeniskerk in Kapellen. (Antwerpsesteenweg 237A).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *