Spector in Vlaanderen

KISI-Kamp in Kortemark, 9-13 juli

In de week van 8 t/m 13 juli zijn we met een groep medewerkers naar Kortemark geweest naar de zusters van de Liefde. Een week lang verzorgen wij het programma voor de kinderen die op het internaat zitten. Zondag avond kwamen we aan bij de zusters. De maandag hadden we de hele dag om voor te bereiden voor het programma voor de kleintjes en de grotere kinderen. Maandagavond kwamen de kinderen. Ze verwelkomden ons heel warm en het was leuk om de kinderen te zien. Sommigen zijn al vaker naar Kortemark geweest en was het een leuk weerzien van de kinderen. De kinderen waren verdeeld over deelgroepjes en ’s avonds hebben we kennisgemaakt met iedereen in de deelgroepjes.

De dagen waren ongeveer allemaal hetzelfde ingedeeld. ’s Ochtends na het ontbijt begon het programma. De kleintjes hadden een apart programma met poppenkast, veel knutselen, spelen en kleine sketches. Het programma voor de grotere kinderen bestond uit sketches, catecheses en het oefenen voor de musical die vrijdag zou worden opgevoerd. Het onderwerp van deze mini-musical ‘Spector; het beste zit van binnen’ gaat over je talenten. Dit was het onderwerp wat de hele week verweven zat in de sketches. Na deze plenaire momenten, gingen de groepen uiteen in deelgroepjes en werd er verder ingegaan op het onderwerp uit de catechese. Na het middageten was er KISI-rust. Dit was voor de kinderen een moment om even tot rust te komen en ook voor de medewerkers om te rusten of voor te bereiden voor het middagprogramma. Het middagprogramma bestond uit een groot spel, waar alle groepen aan mee deden. Aan het eind van de middag, na het middagspel, was er ruimte voor deelgroepentijd, gebedstijd, biechtgelegenheid, etc. Na het avondeten was het avondprogramma. De kleintjes kregen een ‘goede nachtverhaal’ en gingen daarna naar bed. De grotere kinderen deden een spel, keken een film of gingen gezellig kletsen. Elke avond was er met de zusters een terugkoppeling over hoe het die dag was verlopen en hoe het programma van de volgende dag eruit zou zien. Daarna gingen ook de medewerkers slapen. Zo verliep elke dag ongeveer. Donderdagsavond was een speciale avond waarin de kinderen in het zonnetje werden gezet tijdens het feestmaal. Ze werden bediend door de medewerkers en hebben heerlijk gegeten. Vrijdags was de dag van de opvoering, waarbij de familie van de kinderen kwam kijken en ze daarna naar huis gingen. Na de musical hebben we afscheid genomen van de kinderen en zijn we ’s avonds met de medewerkers terug naar Nederland gereden.

We hebben deze week weer veel over God mogen leren en ervaren hoe groot zijn liefde is voor deze kinderen. Het was fijn om deze week bij de zusters en kinderen te mogen zijn. Op naar volgend jaar!

Romy


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *