Het verhaal van KISI in Vlaanderen

2012 Het eerste KISI-kamp ging door tijdens de paasvakantie in 2012. We leerden de musical ‘Lilli en de ongelofelijke come-back’ aan. Aan het einde van het kampje volgde de opvoering voor familie en vrienden. Met een bescheiden groepje uit Vlaanderen waren we aanwezig op het Nederlandse KISI-feest in september 2012. We leerden er ‘KISI’ beter kennen. Een grote groep KISI’s uit Oostenrijk bracht de musical ‘Sterrennacht’. Nederland bracht de musical over de ‘Barmhartige Vader’. We hadden ogen en oren tekort. De droom om dit naar Vlaanderen te brengen werd geboren. Een eerste optreden voor vreemd publiek had plaats tijdens het feest ‘Kerk onder stroom’ van het bisdom Antwerpen. Er volgde een MUSICAL-kamp tijdens de herfstvakantie waar de musical ‘De Hemel op stelten’ werd ingestudeerd. Tijdens de kerstvakantie ging de groep op toernee samen met de groep uit Roermond. Er werd gespeeld op 8 december te Onze-Lieve-Vrouw-Waver en de dag nadien te Horst in Nederland.

2013 Van 2 tot 7 april was er een musicalkamp met toernee. We brachten de musical ‘De Barmhartige Vader te Kortemark en te Mol. Tijdens de familiedag te Scherpenheuvel was er een KISI workshop en een klein liedjesconcert. Op het KISI-feest te Nederland was Vlaanderen deze keer reeds sterk vertegenwoordigd. We brachten er onze versie van ‘De Barmhartige Vader’. Ook was er tijdens de herfstvakantie in hetzelfde jaar een musicalkamp rond de musical ‘De Hemel op stelten’. Tijdens het kerstverlof werd er opgetreden te Malle en in de basiliek te Koekelberg. 2014 Gesterkt door de ervaring van de mooie voorstelling te Koekelberg werd er tijdens de paasvakantie hard gewerkt om ook meer kwaliteit te brengen bij de opvoering van ‘De Barmhartige Vader’. Er werd opgetreden te Hamme en te Tollembeek. September was weer druk, met aanwezigheid op de familiedag te Scherpenheuvel en deelname aan het KISI-feest te Nederland. Met de musical ‘Lilli en de ongelofelijke come-back’ raakten we in feeststemming. 70 kinderen schreven in voor het musicalkamp te Gent. Het werd een prachtig kamp met opvoering van de musical te Gent. Nieuw dit jaar was de opnames van onze eerste ‘musical-cd’: ‘Lilli en de ongelofelijke comeback’ met overwegend Vlaamse stemmen. 2015 Het voorjaar bracht ons naar Leuven. Een mooi kamp met voorstellingen te Leuven en Witgoor-Dessel. Tijdens het KISI-feest te Nederland brachten we met onze groep de musical ‘Lilli en de ongelofelijke comeback’. Nieuw dit jaar was ook de voorzichtige opstart van enkele KISI CLUBs. De herfstvakantie bracht ons bij de figuur van de apostel Paulus. De musical werd 2 x opgevoerd te Sint-Truiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *