Comeback in Heverlee en Dessel met lancering CD!

Op 11 april is na de opvoering in Heverlee de nieuwe CD van Lilli en de ongelofelijke comeback gelanceerd. De dozen CD’s werden door de Vlaamse kinderen die de CD mee hadden ingezongen het podium opgedragen en gezegend door de deken van Leuven opdat ze tot zegen mogen zijn voor al de mensen die er naar gaan luisteren. Daarna ontving de deken de CD en werd de verkoop gestart met veel belangstelling voor deze Vlaams-Nederlandse productie.

De voorstellingen in Heverlee en Dessel waren goed bezocht met in totaal zo’n 600 toeschouwers. De Vlaamse KISI groep met 75 kinderen en tieners getuigden door hun spel uit het hart dat Jezus waarlijk is opgestaan.

De nieuwe CD is voor 15 euro (plus verzendkosten) te bestellen bij info@kisi.nl.

KISI Vlaanderen herbeleefde tijdens de musicalopvoeringen te Leuven en Witgoor-Dessel van  ‘Lilli en de ongelofelijke comeback’, de twijfel, de verwarring en de vreugde van de leerlingen van Jezus in de eerste dagen na pasen.

Telkens opnieuw als ik met KISI een musicalvoorstelling meemaak, wordt ik geraakt, ontroerd. Vaak komen er ook tranen bij te pas. Die probeer ik dan uit te leggen door te zeggen dat ik vermoeid ben of door de spanning … Maar misschien mag ik eerlijk toegeven dat ik geroerd wordt tot in het diepste van mijn mens-zijn. De kinderen slagen erin om de emoties van de leerlingen eigen te maken en te herbeleven. De diepe droefheid om het verlies van Jezus. Alle kracht is verdwenen. Moeizaam staan de vrouwen op om aan het lichaam van Jezus de laatste eer te bewijzen. De immense droefheid maakt plaats voor verwarring en twijfel. Maar als Maria Magdalena de Heer heeft ontmoet zingt ze het uit. En iedereen op het podium deelt in haar vreugde. Het wordt een groot dansfeest. Alleen de apostel Thomas kan niet deelnemen aan het volksfeest. De angst en het ongeloof verlammen hem. Maar als hij de levende Heer ontmoet roept hij het uit: ‘mijn Heer en mijn God’ en knielt voor Hem neer.

Gisteren ontmoette ik iemand die ook de musicalopvoering had meegemaakt: “We kochten de CD en gaven ze door aan iemand die er niet bij kon zijn”, vertelden ze. “Prachtige CD-opname, maar zo jammer dat je het enthousiasmerende geloof en de vreugde van de kinderen niet zo intens kan voelen via de CD.”  Als je de vreugde van de verrezen Heer ook zelf wil voelen moet je KISI meemaken!

Jan A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *